9 POLETNA ŠOLA KREATIVKLAVIR 7. - 13. julij 2024, GŠ KOPER
/ Wed, 1 May, 2024     A+ | a-

9 POLETNA ŠOLA KREATIVKLAVIR

bo potekala v prostorih Glasbene šole Koper od 7. do 13. julija 2024.
Mentorji - predavatelji: Valentina Češnjevar, prof.,
                                       Aleksandra Češnjevar Glavina, prof.,
                                   

KAJ PONUJA KREATIVKLAVIR

Mladim glasbenikom ponuja priložnost, da ob druženju z vrstniki

 • obogatijo svoj notranji svet,
 • okrepijo stik z lastno ustvarjalnostjo,
 • se pripravijo za vpis na srednjo šolo,
 • poglobijo svoje glasbeno znanje na področjih interpretacije, odnosa do zvoka, tehnike, izraza,
 • raziskujejo glasbo skozi improvizacijo in
 • izboljšajo svojo zbranost ter samokontrolo.
PROGRAM KREATIVKLAVIRJA

Poleg klasične oblike individualnih lekcij klavirja bodo imeli udeleženci na izbiro nekatere izmed skupinskih delavnic:

 • delavnice komponiranja in improviziranja
 • delavnico spoznavanje klavirske literature
 • predavanja o skladateljih
 • jutranje prebujanje z vajami za zbranost
 • slikanje na platno
URNIK POLETNE ŠOLE

Vsak dan od 9. do 17. ure. Udeležence sprejemamo po vrstnem redu prijav do zapolnitve prostih mest.

ZAKLJUČNI NASTOP

Udeleženci se bodo predstavili na zaključnem nastopu v soboto, 13. 7. 2024 ob 18 uri.
Nastop bo potekal v koncertni dvorani Glasbene šole Koper.

PRIJAVA

Spletno prijavnico izpolnite najpozneje do 15. junija 2024.

CENA DELAVNICE

Šolnina znaša 290 evrov.
Izbirno se lahko odločite še za kosila
(informacije in plačilo pred uvodnim srečanjem na prvi dan poletne šole)

Cena šolnine vključuje:

 • štiri 45 minutne individualne lekcije in 20 minutno lekcijo na dan nastopa (starejši)
 • šest 30 minutnih individualnih ur in 15 minutno lekcijo na dan nastopa (mlajši)
 • skupinske delavnice (kdor se prijavi) in ves potreben material za le te
 • možnost vadenja na šoli (do 3 h na dan)
 • organizacijo in vodenje šole
 • dopoldanske in popoldanske malice
 • izvedbo zaključnega nastopa s podelitvijo diplom

Poslušanje lekcij, predavanj in delavnic je za mentorje udeležencev brezplačno.

NAČIN PLAČILA DELAVNICE

Šolnino (290 €) poravnate po prejemu odgovora o prijavi na vaš mail najpozneje do 1. julija 2024 na račun: KD ARSMAGNA, Sečovlje 42a, 6333 Sečovlje, IBAN: SI56 6100 0001 3718 281 s pripisom: KREATIVKLAVIR/ ime in priimek udeleženca

 

VALENTINA ČEŠNJEVAR, prof.

akademska glasbenica pianistka, prof. klavirja, spec. waldorfske pedagogike, je z najvišjo oceno diplomirala na Akademiji Umetnosti v Novem Sadu v razredu ruskega profesorja Vladimira Ogarkova (učenec znamenitega pianista E. Gilelsa), pri katerem je vpisala tudi magisterij. Kot solistka in komorna glasbenica je koncertirala v Sloveniji, Srbiji, Nemčiji, na Hrvaškem, Madžarskem, Danskem in Češkem. Med študijem se je intenzivno ukvarjala s svobodno improvizirano glasbo in nastopala na festivalih improvizirane glasbe. Je soavtorica glasbe za dve gledališki predstavi. Izpopolnjevala se je na številnih mednarodnih seminarjih pri vrhunskih pianistih in pedagogih, kot so Pierre-Laurent Aimard, Arbo Valdma, Konstantin Bogino, Egor Čugajev in drugi.

Od leta 2000 je zaposlena na GŠ Koper in Umetniški gimnaziji v Kopru kot klavirska pedagoginja in korepetitorka. Njeni učenci in dijaki klavirja so na mednarodnih, državnih in regijskih tekmovanjih prejeli več kot 90 nagrad. Med njimi je veliko prvih nagrad in zlatih priznanj, ter več kot 20 absolutnih prvih nagrad.

Leta 2008 je uspešno zaključila triletno specializacijo za waldorfske učitelje v Ljubljani in pridobljeno znanje ustvarjalno uporablja pri svojem pedagoškem delu. Že trinajsto leto deluje kot prostovoljka v centru za cerebralno paralizo Sonček. Poučuje na strokovnih delavnicah za klavirske pedagoge in na poletnih klavirskih šolah, kjer poleg klasičnega pouka izvaja tudi skupinske kreativne delavnice. Dijakom umetniške gimnazije je bila mentorica pri »zvočni preobleki« nemih filmov, s katerimi so se več krat koprskemu občinstvu večkrat uspešno predstavili kot improvizatorji.

Za nadpovprečne rezultate na pedagoškem področju ji je Ministrstvo za šolstvo in šport leta 2024 podelilo najvišji strokovni naziv - viša svetnica.


ALEKSANDRA ČEŠNJEVAR GLAVINA, prof.

akademska glasbenica pianistka, prof. klavirja, je z najvišjo oceno diplomirala na Akademiji Umetnosti v Novem Sadu v razredu prof. Svetlane Bogino. Je prejemnica posebne nagrade Univerze za dosežke v času študija.

V času šolanja se je uspešno udeleževala državnih in mednarodnih tekmovanj in se izpopolnjevala na mojstrskih tečajih eminentnih profesorjev (K. Bogino, J. Čugajev, V. Ogarkov, R. Kinka, A. Valdma, I. Lazko, L. Pogorelić...). Solistično, v komornih skupinah, ali kot spremljevalka je nastopala po Srbiji, Makedoniji, Črni Gori, Italiji, Avstriji, na Češkem, Slovaškem. Večkrat je kot solistka nastopila z Obalnim komornim orkestrom, s Pihalnim orkestrom mesta Piran, ter leta 2000 z Orkestrom instituta Gnesina v Moskvi.

Od leta 1999 je zaposlena na GŠ Koper in Piran, ter na Umetniški gimnaziji v Kopru kot prof. klavirja in korepetitorka. S svojimi učenci je prejela vrsto najvišjih priznanj na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih, ter za svoje korepetitorsko delo prejela posebno priznanje državne komisije TEMSIG-a. S kolegico Tamaro Ražem Locatelli aktivno koncertira v klavirskem duu Excentury (Milano, Dunaj, Ljubljana, Trst, Sežana, EPTA-ini klavirski dnevi, komentirani nastopi na poletnih šolah v Sloveniji…). Posneli sta tri zgoščenke z glasbo skladatelja Bojana Glavine. Trenutno za Radio Slovenija snemata dvojno zgoščenko s skladbami slovenskih skladateljev.

Aktivna je na organizatorskem področju: kot umetniški vodja Mednarodnega Tartinijevega tekmovanja v Piranu, osem let je vodila aktiv Zveze primorskih glasbenih šol (ZPGŠ), od leta 2016 je predsednica Kulturnega društva Ars Magna.

Za nadpovprečne rezultate na pedagoškem področju ji je Ministrstvo za šolstvo in šport 2012 podelilo do takrat najvišji strokovni naziv - svetnica.

 

 

Starejše novice Domov Novejše novice

KREATIVKLAVIR

"Glasba je lirična pajčevina med srcem in možgani" - M. Krleža