KLAVIRSKI RECITAL LARA MAKOVAC, GLAZBENA ŠKOLA PULA, 26. maj 2022
/ Thu, 26 May, 2022     A+ | a-
Program:
J. S. Bach: Preludij i fuga u h-molu WTK II, BWV 893
L. van Beethoven: Sonata u D-duru op. 10/3
Presto
Largo e mesto
Menuetto: Allegro
Rondo: Allegro
J. Matičić: Baletna glazba za klavir op. 26 a: Valceri br. 2 i 3
S. Rachmaninov: Etida slika op. 39 br. 1 u c-molu
C. Debussy: L'isle joyeuse (Otok radosti)


Lara Makovac (rođena 2003. godine u Rijeci) klavir počinje svirati sa osam godina u Glazbenoj školi u Umagu. U sedmom razredu osnovne škole odlučuje svoje glazbeno obrazovanje nastaviti privatno kod učitelja Davida Circote. S odrastanjem se javlja i želja za produbljivanjem odnosa sa zvukom i nastavkom glazbenog obrazovanja, te se u zaključnoj godini osnovnoškolskog programa upisuje u Glazbenu školu u Kopru, u klasu profesorice Valentine Češnjevar, pod čijim mentorstvom uspješno polaže prijemne ispite i upisuje se na glazbeni odjel Gimnazije u Kopru, gdje će školovanje nastaviti pod njenim mentorstvom.
U toku školovanja se vrlo uspješno natječe i osvaja važne nagrade:
  • srebrno priznanje na Regijskom natjecanju mladih pijanista Primorske u Sežani (2018.)
  • laureat je treće kategorije na 6. natjecanju fondacije »Dr. Ing. Dino Škrapić, MBA« u Puli (2019.)
  • srebrno priznanje u D kategoriji na zahtjevnom online natjecanju »Citta di Arona« u Italiji (2021., u njenoj kategoriji je bilo 34 natjecatelja iz Italije, Češke, Finske, Slovenije, Rumunjske, Bugarske, Poljske, Švicarske i Hrvatske),
  • srebrno priznanje u C kategoriji (u izuzetno velikoj konkurenciji 88 natjecatelja iz 22 zemlje) na online natjecanju »Orbetello« u Italiji (2021.)
  • nagrada za najbolju izvedbu djela europskog skladatelja na online festivalu »Kanch« u Armeniji (2021.)
 
U zaključnoj godini svojeg srednjoškolskog obrazovanja Lara se predstavila i na 54. ediciji natjecanja umjetnosti i kuture »Istria Nobilissima« u Rijeci, gdje je osvojila novčanu nagradu u kategoriji »Giovani«. Svoj ovogodišnji program predstavila je i na državnom natjecanju Slovenije u Mariboru i osvojila srebrnu plaketu. Svoje glazbeno znanje redovito usavršava na majstorskim tečajevima renomiranih profesora iz regije i inozemstva (Danijel Detoni, Vladimir Babin, Dragomir Bratić, Ruben Dalibaltayan, Zuzana Niederdorfer i Natalia Trull).
 
Starejše novice Domov Novejše novice

KREATIVKLAVIR

"Glasba je lirična pajčevina med srcem in možgani" - M. Krleža