SAMOSTOJNA RESITALA PIANISTKE LARISE ROJNIĆ V OKVIRU CIKLA PIANISSIMO
/ Fri, 26 Apr, 2019     A+ | a-
Dijakinja 4 letnika UG Larisa Rojnić (mentorici Valentina Češnjevar, prof. in Zuzana Niederdorfer, prof. ) se je v okviru cikla "Pianissimo" zelo uspešno predstavila z dvema samostojnima resitaloma na Gš Zagorje ob Savi (24. 4. ) in Gš Laško (25. 4.). Cikel "Pianissimo" je namenjen mladim pianistom, nagrajencem državnega tekmovanja TEMSIG, kot možnost pridobivanja dragocenih koncertantih izkušenj in uveljavljanja v širšem okolju.
  

      
Larisa Rojnić  (2001) je svojo glasbeno izobrazbo začela z 8 leti na Glasbeni šoli v Umagu  in nadaljevala na Glasbeni šoli v Kopru v razredu prof. Valentine Češnjevar, pri kateri nadaljuje šolanje na umetniški gimnaziji v Kopru, kjer trenutno obiskuje 4. letnik. Hkrati obiskuje še 1. letnik Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu, pri prof. Zuzani Niederdorfer.
Med šolanjem se je udeležila različnih seminarjev pri priznanih klavirskih pedagogih: William Fong (Anglija), Zuzana Niederdorfer (Slovaška), Valery Piasetsky (Rusija), Denys Masliuk (Slovenija), Ruben Dalibaltayan (Hrvaška), Zoltan Peter (Slovenija), Kevin Robert Orr (ZDA). Je prejemnica številnih nagrad na tekmovanjih v Sloveniji in na tujem.
Še posebno rada izpostavinaslednje:

I. nagrada na "Mednarodnem tekmovanju Tartini" v Piranu (2015), II. nagrada na "10 Ars Nova International Music Competition" v Trstu (2014), Zlato priznanje  na "Primorskem tekmovanju mladih pianistov", Nova Gorica (2016), Srebrna plaketa na "45. Tekmovanju TEMSIG", Nova Gorica (2016), I. nagrada na "3. Festivalu mladih pianistov dr. Ing. Dino Škrapić", Poreč (2016), absolutna I. nagrada in posebna nagrada za najboljšo izvedbo obvezne skladbe na "11. Ars Nova International Music Competition", Trst (2016), finalistka tekmovanja in posebna nagrada organizacije Soroptimist na "11. Pianale Junior International piano Academy and competition", Schloss Hallenburg (Nemčija), absolutna prva nagrada na "5. Festivalu mladih pianistov Dr. Ing. Dino Škrapić", Rovinj (2018), absolutna I. nagrada na „Mednarodnem tekmovanju Tartini“ v Piranu (2018). Na nedavnem 48. Tekmovanju TEMSIG  je prejela Zlato plaketo in 3. nagrado.
 
 
Starejše novice Domov Novejše novice

KREATIVKLAVIR

"Glasba je lirična pajčevina med srcem in možgani" - M. Krleža