PRAZNIK GLASBE V PIRANU 10. 10. 2018 TARTINIJEVO GLEDALIŠČE IN TARTINIJEVA HIŠA
/ Mon, 24 Dec, 2018     A+ | a-
PREDSTVITEV 3 NOTNIH ZBIRK MINIATURE SKLADATELJA B. GLAVINE

14:45 KONCERT - PREDAVANJE - SLOVENSKE KLAVIRSKE MINIATURE V IZVEDBI B. GLAVINE

16:30 OKROGLA MIZA

18:00 DENYS MASLIUK - KLAVIR

19:30 KLAVIRSKI DUO EXCENTURY

11h Tartinijevo gledališče:
Praznik glasbe odpira mlada violinistka iz Beograda, 14 letna Mona Veronika Bogić. O Tartinijevi violini bo na njenem koncertu spregovorila tudi kustosinja za umetnostno zgodovino v muzeju Sergeja Mašere, skrbnica Tartinijeve zapuščine, ga. Duška Žitko.
12.15 in 19. 30 Tartinijevo gledališče:
Na dveh koncertih bo možno spoznati skoraj celoten klavirski opus skladatelja, našega občana Bojana Glavine (za solo klavir v izvedbi učencev GŠ Koper, oddelka UG Koper in z gosti iz GM Trst) in za klavirski duo (večerni koncert dua Excentury: Aleksandra Češnjevar Glavina in Tamara Ražem Locatelli). Z duhovitimi, prikupnimi ilustracijami Pirana je notne knjige oživela Miriam Monica.
14:45 Tartinijeva hiša:
Komentirani koncert – predavanje z naslovom Slovenske klavirske miniature v izvedbi Bojana Glavine je do sedaj poslušalo čez 500 ljudi v 9-ih krajih Slovenije, Italije in na Hrvaškem. Prav povsod so komentarji bili izredno pohvalni; mnenje kolegov je: »da bi tovrsten koncert bil zelo primeren za vse zainteresirane za splošno kulturo in širšo glasbeno razgledanost; obvezen pa bi bil za seznanjanje vseh učiteljev glasbe in dijakov umetniških šol.«
16:30 Tartinijeva hiša:
Na okrogli mizi pa bodo svoja mnenja in poglede na slovensko mladinsko glasbo, potrebe po novih vsebinah v skrbi za varovanje kulturne dediščine podali skladatelj in predavatelj Marko Mihevc Muni, pianist, skladatelj in predavatelj Zoltan Peter, svetovalec za glasbeno šolstvo na Zavodu RS za šolstvo, dr. Dimitrij Beuermann, klavirska pedagoginja in urednica EPTINE revije Virkla Nuša Gregorič, založnik Damijan Bogataj, moderatorka pa bo muzikologinja Helena Filipčič Gardina.
18:00 Tartinjevo gledališče
Pod prsti priznanega koncertnega pianista Denysa Masliuka bo možno slišati nekaj priljubljenih skladb iz klavirskega repertoarja - Mendelssohnove Pesmi brez besed, Etude slike Sergeja Rahmaninova, Beethovenovo Mondschein sonato...



















 
Starejše novice Domov Novejše novice

KREATIVKLAVIR

"Glasba je lirična pajčevina med srcem in možgani" - M. Krleža